30 Mart 2011 Çarşamba

Sivilceleriniz İçin Bitkisel Tedavi


Ergenliğe girdiğimiz zaman hep çilesini çektiğimiz sivilcelerden kurtulamak zor değildir. Ergenlik sivilceleri vücudun gösterdiği normal durumdur.

Ama ergenlikten sonra da devam eden sivilceler için artık bişeylerin yapılması gerekiyor.Sivilcelerimizden kurtulmak için bir kaç yöntem vardır ve sizin için özel bir sivilce maskesi…
Sivilceler İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Sofralarımızdan hiç eksik etmediğimiz sebze ve meyvelerin, gerek ergenlik döneminde gerekse sonrasında cildimizin baş düşmanı olan sivilcelerin tedavisi için etkili birer ilaç olduğunu biliyor musunuz? İşte sivilceler için bitkisel tedavi tavsiyeleri…

Domatesi kesip temiz yüze sürün, özellikle sivilceli bölgelere. 10 dakika sonra yüz soğuk suyla temizlenir. Havuç 2-3 havuç rendelenip lapa haline getirilir. Bu lapa temiz yüze sürülür. 20-25 dakika bekletilmelidir. Daha sonra cilt ılık su ve yıkama jeli ile temizlenir. 8-10 defa bu kür yapılmalıdır. Limon 2 adet taze limon suyuna 50 gram gliserin karıştırıp sabah akşam temiz yüze sürülmelidir. Zamanla sivilceler yok olur.Maydanoz: Yarım demet maydanoz sıcak suda 15 dakika haşlanır. Sonra tülbent yardımı ile yüze konur. 10-15 dakika sonra yıkanır.
Pırasa

1 adet pırasanın beyazının suyu çıkarılır. İçerisine eşit oranda süt karıştırılır. Akşamları temiz cilde uygulanır. Yarım saat sonra yüz yıkanır.
Kil

1 yemek kaşığı kile, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve su karıştırarak hamur haline getirilir. Tüm yüze maske sürülür. 3 saat sonra limonlu ılık su ile yüz yıkanır.
Sivilceler için Bal ve Elma Maskesi

Yüksek Topuklar okuyucularından gelen yoğun istek üzerine bal ve elma maskesi tarifini yayınlıyoruz. Bu maske sayenizde cildiniz derinlemesine temizlenirken, sivilceler kuruyacak ve cildiniz canlanacaktır.
Sivilceler için Bal ve Elma Maskesi Malzemeleri,

1 çay kaşığı süzme bal
1 çay rendelenmiş elma


Hazırlanışı ve Uygulaması,

1. Bal ve elmayı cam bir kâsede karıştırın.
2. Göz altı hariç tüm yüzünüze uygulayın.
3. 1 saat bekleyin.
4. Sürenin sonunda ılık su ile yüzünüzü durulayın.
5. Havluyla yumuşak hareketlerle kurulayın.

Notlar,

* Bal ve elma maskesini her gün uygulayabilirsiniz.
* Özellikle gece yatmadan önce sürüp uyursanız daha etkili olacaktır. Sebebi ise cilt hücreleri geceleri kendini yeniler. Bal ve elma maskesi sayesinde daha hızlı yenileme olur.
* Daha fazla miktarda maskeye ihtiyaç duyarsanız aynı ölçüde artırın. Yani 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı elma gibi.

1 yorum: